02 Lutego

Kokos.pl wśród najlepszych w Europie!

Polska platforma finansów społecznościowych nominowana do prestiżowej nagrody!

Serwis Kokos.pl, którego właścicielem jest sopocka firma Blue Media, jako jedyny serwis z Polski został nominowany do nagrody European FinTech Awards.

Nagrody European FinTech Awards są okazją do przeglądu i oceny, co ciekawego dzieje się w tej dynamicznie rozwijającej się branży. Pokazują jakie produkty, jakie usługi i jakie modele biznesowe mają największe szanse zawojować europejskie i światowe rynki.

Platforma Kokos.pl​,, której użytkownicy mogą pożyczać sobie wzajemnie pieniądze oraz wymieniać między sobą waluty, już teraz została umieszczona na liście „najgorętszych” europejskich przedsięwzięć łączących technologie i finanse. Ostatecznego werdyktu dokona panel sędziów, złożony z pracowników naukowych, inwestorów, przedsiębiorców i marketerów specjalizujących się w technologiach i finansach. Serwis finansów społecznościowych Kokos.pl jest jedynym serwisem z Polski, jaki został nominowany do tej prestiżowej nagrody.

- Już samo znalezienie się w tak szacownym gronie jest dla nas nie lada wyróżnieniem – mówi Joanna Tokarska z Kokos.pl. – Nasz serwis pożyczkowy działa już kilka lat, od ponad roku umożliwiamy też społecznościową wymianę walut. W zeszłym roku Kokos.pl przeszedł gruntowną modernizację, więc może spokojnie pokazać się z najlepszej strony na europejskich fintechowych salonach.

Rozstrzygnięcie konkursu już 14 kwietnia podczas konferencji w Amsterdamie.

Więcej informacji o nagrodzie i samej konferencji na http://www.fintech.nl/

Czym jest Kokos.pl

Kokos.pl to serwis finansów społecznościach, w którym użytkownicy pożyczają sobie wzajemnie pieniądze i wymieniają między sobą waluty, na warunkach ustalanych przez siebie. Dzięki bezpośredniej wymianie oraz niskim kosztom transakcyjnym, warunki te są zwykle korzystniejsze dla obu stron niż w przypadku tradycyjnych instytucji finansowych.

Serwis powstał w 2008 roku. Jest najstarszym i największym serwisem finansów społecznościach w Polsce.

#fintech

#european fintech awards