07 Marca

Płatności Online BM ułatwią zakup biletów na mecze reprezentacji Polski

Sopocka spółka Blue Media odpowiada za wdrożenie systemu do sprzedaży biletów na oficjalnej platformie PZPN „Łączy nas piłka”. System oparty jest na rozwiązaniu Płatności Online BM.

Od marca kibice polskiej reprezentacji piłkarskiej mogą kupować bilety na mecze reprezentacji Polski bezpośrednio na oficjalnym serwisie Polskiego Związku Piłki Nożnej (PZPN) - www.laczynaspilka.pl.

Dzięki systemowi płatności online od Blue Media, zakup biletów na mecze można dokonywać poprzez płatności online (np. mTransfer, Przelew24 Banku BZWBK czy „płacę z iPKO”), kartą płatniczą lub BLIK-iem.

System płatności dostępny na serwisie „Łączy nas piłka” ogranicza w czasie ważność transakcji, dzięki czemu unika się sytuacji, kiedy kibic rezerwuje miejsce, ale zwleka z finalizacją płatności, tym samym blokując zakup innej osobie. Co więcej, dzięki automatycznemu generowaniu linku do płatności, kibic ma pewność, że jeśli przypadkowo zamknie stronę lub jego sesja wygaśnie, ma jeszcze możliwość dokonania płatności poprzez link w mailu.

- Płatności Online BM to bardzo wydajny system płatności online, który jest w stanie obsłużyć kilka tysięcy zapytań na sekundę. Ma to ogromne znaczenie w tych momentach, kiedy bardzo duża liczba osób chce jednocześnie kupić bilety – wyjaśnia Dawid Adamczyk z Blue Media.

Wkrótce uruchomione zostaną również płatności OneClick, które pozwolą kibicom na wygodne dodanie karty płatniczej i szybki zakup kolejnych biletów z poziomu: telefonu, maila czy SMS-a.

System do sprzedaży biletów to kolejny element platformy internetowej „Łączy nas piłka”, rozwijanej od 2014 r. przez Blue Services, firmę z grupy Blue Media.

#bilety

#PZPN